top of page

Platform Humanisering van de ouderenzorg

Middels het Platform van de Ouderenzorg wil de Universiteit voor Humanistiek haar kennis en expertise over de ouderenzorg delen met professionals en ervaringsdeskundigen. Het platform is een initiatief van onderzoekers van verschillende leerstoelen, en wordt geleid door prof. dr. Anne Goossensen, hoogleraar zorgethische aspecten van informele zorg, en prof. dr. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar Empowerment van Kwetsbare Ouderen (foto door Heleen Klop).

Lezingenreeks voor professionals in de ouderenzorg

Vanaf 10 december 2015 organiseert het platform tweemaandelijks verdiepingsbijeenkomsten voor professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn in de ouderenzorg. In de bijeenkomsten staat de betekenis van goede zorg centraal. De focus ligt op vragen over humanisering en zingeving, vragen die vaak vergeten worden in het onderzoek naar ouderenzorg.

De bijeenkomsten worden verzorgd door onderzoekers van de Universiteit voor Humanistiek. Zij presenteren hun bevindingen over onderzoek naar levensvragen en zingeving, de kwaliteit van zorg en zorgrelaties, geestelijke begeleiding, verantwoording, aansluiting van informele en formele vormen van zorg, en passende methoden om deze thema's te bespreken.

Voor wie? Voor professionals uit verschillende beroepsgroepen, zoals verpleegkundigen en psychologen, (huis)artsen, specialisten ouderenzorg, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, en vrijwilligers in het veld van de ouderenzorg.

De toegang is gratis. Meld u zich wel even aan.

PROGRAMMA LEZINGENREEKS

11 februari 2016, 15.00-17.30 - Gedwongen opname en humanisering van de ouderenzorg?

Spreker: Dr. Mr. Susanne van den Hooff Referenten: Drs. Annie Klink en Prof. dr. Pieter Ippel Voorzitter: Prof. dr. Anne Goossensen

Gedurende het proces van gedwongen opname van mensen met het syndroom van Korsakov worden spanningsvelden zichtbaar mede als gevolg van de verschillende verantwoordelijkheden van zorgprofessionals, juridische professionals en familieleden/mantelzorgers. Goede zorg kan daardoor in de verdrukking komen. De sleutel naar humaniteit en goede zorg ligt mogelijk in ‘Transcending Responsibilities’. Dit is de titel van het proefschrift dat Susanne van den Hooff op 1 december 2015 verdedigde. Zij deelt haar inzichten op de bijeenkomst van 11 februari 2016 en er is discussie op basis van referaten van een specialist ouderengeneeskunde Annie Klink (Noorderbreedte) en jurist prof. dr. Pieter Ippel (University College Roosevelt).

locatie: lokaal 1.33 op de Universiteit voor Humanistiek


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Susanne van den Hooff
​
bottom of page